MUDr. Kateřina Cajthamlová

5 důležitých otázek
MUDr. Kateřiny Cajthamlové

Při hubnutí se lidé často soustředí pouze na svoji váhu, ale celá věc má často mnohem širší souvislosti. Já jako internista zabývající se psychosomatickými chorobami doporučuji položit si následujících 5 otázek. Pokud si na ně sami sobě dokážete pravdivě odpovědět, můžete najít leckdy tu pravou příčinu vašich nadbytečných kilogramů tuku i účinný způsob, jak se jich zbavit.

Polévka k obědu

Polévka k obědu

Suroviny:

Rajčatová polévka:
1 čajová lžička olivového oleje
1/2 jemně nasekané cibule
1/2 plechovky rajčatového protlaku
česnek (podle chuti)
cca 4 dl vody
1 polévková kostka zeleninového bujónu
40 g vařené přírodní rýže
225 g nízkotučného tvarohu (část do polévky a část na chleba)
2 plátky celozrného chleba
25 g tence nakrájené cukety (nebo okurky)
50 g květáku
3 plátky zelené papriky

Postup:

Na olivovém oleji jemně osmažte cibulku, přidejte rajčatový protlak, vodu, polévkovou kostku, utřený česnek a nechejte vařit. Přidejte uvařenou rýži. Posypte polovičním množstvím tvarohu a podávejte. Polévku můžete ješte posypat nasekaným pórkem nebo petrželkou.

Energie: 490,00 kcal ( = 2068,00 kJ)
Bílkoviny: 36,30 g
Sacharidy: 49,00 g
Tuky: 16,80 g