MUDr. Kateřina Cajthamlová

5 důležitých otázek
MUDr. Kateřiny Cajthamlové

Při hubnutí se lidé často soustředí pouze na svoji váhu, ale celá věc má často mnohem širší souvislosti. Já jako internista zabývající se psychosomatickými chorobami doporučuji položit si následujících 5 otázek. Pokud si na ně sami sobě dokážete pravdivě odpovědět, můžete najít leckdy tu pravou příčinu vašich nadbytečných kilogramů tuku i účinný způsob, jak se jich zbavit.

Ryba s máslovou omáčkou

Ryba s máslovou omáčkou

Suroviny:

150 g tresky
100 g letní zeleniny
175 g vařených brambor
1 hruška jako dezert
Omáčka:
1 lžička másla
1/2 dcl vody
1 lžíce citronové šťávy
trochu estragonu, bobkový list a kopr

Postup:

Osolenou vodu s bobkovým listem a estragonem uveďte do varu. Vložte rybu, přikryjte pokličkou a zmírněte oheň. Velmi mírně vařte 5 minut. podobně uvařte zeleninu. Vyjměte rybu a vodu uveďte znovu do varu. Přidejte máslo, citronovou šťávu a kopr. Podávejte se zeleninou a vařenými bramborami.

Energie: 470,00 kcal ( = 1957,00 kJ)
Bílkoviny: 39,40 g
Sacharidy: 48,00 g
Tuky: 13,00 g